Néha konzervatív. Néha liberális. Mindig független.

Kezdőbetű

Kezdőbetű

"Akkor már inkább Trump"

Egy jelenség, amivel foglalkoznunk kell

2020. november 08. - fulopadam

Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom, hogy végül szavaztam volna, már csak a klímaegyezmény miatt is. 

A twitter-világ persze megtelt kék szívekkel és LGBTQ-zászlós emojikkal, a sztárok sorra osztották meg a szóvicceket a bukott Donald-ról, egyszóval mindenki boldog. Persze az a hetven millió szavazó nem, aki Trump-ot akarta elnökként látni még négy évig. És beszélhetnénk most arról, hogy egy Trump-féle emberre mégis mi oka lehet valakinek szavazni. Nevethetnénk rajtuk vagy szidhatnánk őket, de ehelyett akár meg is érthetnénk az okokat. Mert van min elgondolkodni...

Főleg azért, mert ez nem csak Donald Trump-ról szól. Ő egy szimbólum. Egy válasz. "Valami másnak" a megtestesítője. Egy új lehetőséget mutatott az PC-be belefáradt amerikaiaknak arra, hogy létezik egy olyan világ, ahol ki szabad mondani: a bevándorlásnak vannak negatívumai; az erőszakos gyújtogatás még akkor sem elfogadható, ha a tüntetések oka érthető; és hogy a "Merry Christmas" nem kirekesztő jókívánság. Populizmus? Igen. Indokolt? Még egyszer igen.

trump-2546104_1920.jpg

Amikor az amerikaiak naponta találkoznak a gender-elmélet, a patriotizmus-lebontás és az ateizmus-ünneplés erőszakosságával, érthető, hogy egyszer azt mondják: elég volt, ezzel már nem tudok azonosulni.

Persze lehet azt hazudni magunknak, hogy aki Trump-ra szavaz, az hülye. Lehet ismételgetni, hogy aki konzervatív, az rasszista. Meg lehet próbálni ráerőltetni az emberekre, hogy nincsenek női és férfi szerepek, sőt, írhatnak majd k.. jó könyveket (csak hogy egy igazi magyar klasszikust idézzek) a multikulturalizmusban kétkedők fasizmusáról; szóval lehet ezeket csinálni, csak aztán ne lepődjünk meg, ha jön majd "egy új Trump" és még nagyobb arányban győz.

A jelenséget egyébként jól jelzi, ahogy a latino szavazók egy része váratlanul átszavazott a republikánus elnökjelöltre. Ha jobban megnézzük, talán nem is olyan váratlan, a többségük ugyanis katolikus,  meglehetősen hagyományőrző és -tisztelő. Így érthető, hogy a nő-férfi különbség jelentőségének lényegtelenségét kifejező "latinx" kifejezés pont a kívánt hatás ellentétét érte el. Csak hogy érthető legyen: ezrek szavaztak olyan elnökre, akik kampányának negatív példái voltak.

Intő jel tehát van elég, a kérdés már csak az, foglalkozunk-e velük. Pszichológiai szempontból érthető, hogy amikor az egyik oldal nagyon felháborít, képesek vagyunk azt mondani, nem értünk egyet a másik oldallal, de ott legalább ez nincs. És a száztizedik gendersemleges karakternél, a nyolcvanhatodik feminista cikknél és a kétszáznegyvenedik életidegen hazugságnál megáll az ember, és azt mondja:

"Akkor már inkább Trump".

És ennek a követekezményei borzasztóak.

Képek: Pixabay - A Kezdőbetű a Facebook-on is fent van: https://www.facebook.com/kezdobetu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdobetu.blog.hu/api/trackback/id/tr9716278178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsíros Bunci 2020.11.09. 20:02:29

Trump PC ellentétsége és pár dolga részemről is üdvözölt. Ahogy amúgy Orbánék pár véleménye és tettei.

De ott van másik oldalról az a tudománytalanság, ami felbosszant. Klímaváltozással dacolás, idióta egy ember.

Indriq 2020.11.09. 20:10:47

kedves posztíró, bemutatnád, hogy mennyi ideje élsz az államokban, hogy tisztában vagy az ottani napi szintű témákkal? (erre utalok: az amerikaiak naponta találkoznak a gender-elmélet, a patriotizmus-lebontás és a ateizmus-ünneplés erőszakosságával)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 20:15:32

Biden konzervatív demokrata, pl. ellenzi az azonos nemű párok hazassagat, és hogy gyereket fogadhassanak örökbe stb. Amúgy ezek állami szinten vannak szabályozva, tehát ha ahhoz van gusztusos, akkor elmehetsz San Franciscoba, és osszehazasodhatsz, ha ellenzed ezt, akkor még maradsz pl Illinoisban. Egyébként Biden érte el, hogy listázzák a pedofil bunelkovetoket azokat is, akik "csak" képeket birtokolnak stb. Szóval amit itt vizionalsz az a tipikus "vagy fekete , vagy fehér" gondolkodás, "Ha nincs Trump, akkor itt LMBQT lesz, meg kezét kell csókolni az immigransoknak, meg latin spanyol lesz mindenki, és a kirakatokat is felgyújtják " Szóval már eleve a kiindulópont is hülyeség. Amúgy Trump mit is csinált azon kívül, hogy egy idióta seggfej aki nagyokat mondott?

pip25 2020.11.09. 20:24:52

@Rorschach: Épp ez az, hogy Trump-ba a támogatói jelentékeny része olyat látott bele, amihez köze nem volt a valóságban. El lehet azon gondolkodni, hogy ez miért történhetett, meg, de egy valamit szerintem biztosan jelent: ezek az emberek nem találtak olyan személyt az amerikai politikai palettán, akivel azonosulni tudtak volna, ezért aztán kikötöttek valakinél, akinek ráfért az arcára minden (is). Ezeknek az embereknek pl. Biden minden konzervativizmusa mellett nem volt alternatíva, sőt az egész, elvileg konzervatív(abb) republikánus párt nem tudott jobb alternatívát felvonultatni. Valahol ez azért szerintem aggasztó.

Alick 2020.11.09. 20:31:00

@Zsíros Bunci: "Klímaváltozással dacolás"

Sajos a párizsi egyezményt sikerült egy karbon kredit gittegylet szintjére redukálni, amit még a ki nem lépők is úgy játszanak ki a saját javukra, ahogy tudnak.
Persze átfogóbb egyezményre - pl .a vízgazdálkodás problémái messzebb mutatnak, mint a CO2 amúgy tízezrelékes szintjének emelkedése - nehéz ennyi országot összeterelni.

Alick 2020.11.09. 20:33:44

@pip25: Ez a 4 éves kifakadás elmondja a lényeget:

www.youtube.com/watch?v=BvG2k8M6ZCI

...és hát a kékgallérosoknak kellett valaki, aki reményt jelent az Obama-korszak recessziójából való kilábalásra.

Alick 2020.11.09. 20:35:21

@Rorschach: "Amúgy Trump mit is csinált azon kívül, hogy egy idióta seggfej aki nagyokat mondott?"

www.whitehouse.gov/trump-administration-accomplishments/

és ebben még nincs benne a közel-keleti békét megalapozó Abraham Accords.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 20:39:42

@Alick: ezek jó része ilyen patyomkin-eredmeny, pedig látok nagyon igyekeztek kitölteni a lapot (95 percent of U.S. manufacturers are optimistic about the future—the highest ever.) Vagy meg se történt. Meg a falat se volt képes megépíteni a mexikói határra.

fulopadam 2020.11.09. 20:40:51

@Rorschach: Pont ezért írtam, hogy sokaknak ez jön le, hogy ez így van. Hogy ha nem Trump lesz, akkor a hagyományos értékeknek vége. (Milyen vicces, hogy pont Trump esetében beszélünk értékekről... :D ) Nem én gondolom így. Ez egy társadalmi jelenség.

Alick 2020.11.09. 20:43:12

@Rorschach: Lehet... ugyanilyen súlyozással össze kéne vetni a Bush- vagy Obama-kormányzás első 4 évével, az már mondana valamit.

Valamiért mégis kapott az öreg cocksucker 70 millió szavazatot... hogy a lelkesítő beszólásain kívül az emberek éreztek némi változást.

Rideg Sándor 2020.11.09. 20:44:32

@Rorschach: Fellépett a nyilvánvaló hazug kultúrmarxizmus ellen. És nem indított háborút.
Csak egy példa a kultúrmarxizmusra:
James Bond nyugállományba vonul, és a helyét egy néger nő tölti be.
Ez csak egy film, mondhatnád, de nem csak annyi, egy szimbólum. Obama előtt még volt egyetemi véleményszabadság, ma már nincs.
Emberek ezreinek kellett meghalnia a zavargásokban, és a republikánus bástyát, a rendőrséget szétverték. Az USA olyan mély hanyatlásba kezdett, amit Trumpnak lett volna lehetősége megállítani...

Helyette lesznek háborúk, a felnövekvő generációkból pedig egy infantilis, nárcisztikus, életképtelen embermasszát nevelnek. Az USA-nak leáldozott...

Konzervtigris 2020.11.09. 20:48:06

Valamiért eszembe jutott a Kontroll csoport dalszövege:

ne
a csikket ne az arcán nyomjátok el
ő érzékeny
vele vigyázni kell

ne menjetek át rajta tízen
megszakad érte a szívem
ne menjetek át rajta tízen
megszakad érte a szívem

pip25 2020.11.09. 20:51:16

@Alick: Ezt biztos látta már mindenki rajtam kívül, de nekem nagyot ütött. Köszönöm a linket.

Rideg Sándor 2020.11.09. 20:53:54

@Alick: Így lettem baloldaliból ls demokrata szimpatizánsból, Trump szimpatizáns.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2020.11.09. 20:55:38

szerencsére a többség nem volt akkora hülye, hogy az lmbtq meg a BLM nyomulás miatt leszavazzon egy funkcionális analfabéta pszichopatára, úgy is mint a Kereszténység és a Hagyományos Család, valamint a Nemzeti Értékek Zsinórmértékére.

hogy aztán a Trump szavazó hülye-e vagy nem, az a vita messzire vezetne, én annyit jegyeznék meg, hacsak nem vakít el valakit végletesen a vallási fanatizmus, egyéb mánia, vagy az objektív valóság érzékelésére való teljes képtelenség, az pontosan látta, ki, és mi ez az ember, aki egyébként nem is csinált különösebb titkot sem a morál és az empátia teljes hiányából, sem a fejében kavargó éjféli sötétségből.

blasiuss 2020.11.09. 20:55:59

Kedves @fulopadam, nagyon gáz, amit ebben a posztban összehordtál. Ha tévedek, akkor kérlek javíts ki. A posztodban lényegében arról értekezel, hogy jaj, nehogy le merjük írni túl sokszor, hogy genderelmélet, LMBTQ+ lobbi, feminizmus..., stb, mert akkor majd jön egy csúnya nagy fasisztoid politikus és átveszi a hatalmat. Megint. Kvázi azt a 70 millió szavazót (és sokszáz millió hasonlóan gondolkodót világszerte) lesajnálsz és úgy csinálsz, mint aki megpróbálja őket érteni, mint megtévesztetteket. Eszerint (a Te értelmezésed szerint) van a liberális gondolkodásmód, ami az egyedüli helyes, de nem szabad túltolni (tehát hazudni kell?), mert akkor majd jönnek az egyszerű népek és majd jól szavaznak "valaki másra". Nem lehet, hogy van egy másik értékrend, amit sokan képviselnek és tényleg elegük van a liberális véleménydiktatúrából? Vagy hogy is van ez?

driver70 2020.11.09. 20:57:03

100% ig igazat adok a posztolónak

Ezt az amcsik most egy kicsit benézték

Lesz még ebből gond bőven

Ebenezer Scrooge 2020.11.09. 21:00:25

@Rorschach:
Például 30 év után az első elnök volt, aki nem indított háborút?
Aztán lazán megkötött 5 arab-izraeli békét.
Tudod, miből egyért is Nobelt osztanak, ha az ember balliba...

Pierr Kardán 2020.11.09. 21:02:24

A vicc az, hogy a nálunk liberális baloldalinak tartott Biden sokkal konzervatívabb és jobboldalibb, mint nálunk a kormánypárti képviselők zöme.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 21:03:20

@Rideg Sándor: amit te kulturmarxizmusnak gondolsz, az valójában kulturkapitalizmus. Hollywood rájött, hogy megéri nekik kínai meg fekete szereplőket tenni a filmbe, meg nőkre cserélni férfi karaktereket, mert így jön ki a matek (amúgy nem mindig, lásd pl. az új Ghost Busters irtózatos bukását) ez már csak ilyen, a nagy gonosz kapitalista szivarozo pokhasu maximalizálni akarja a profitot. Ebbe se Trump, se Biden, se az atyauristen nem tud beleszólni, tetszik, vagy nem tetszik, ez van.

fulopadam 2020.11.09. 21:05:54

@blasiuss: Pont azt írtam, hogy a Trump-szavazókat ne hülyézzük le. Pont azt írtam, akár érthető is, hogy rá szavaznak. Én nem szavaznék rá. De az okokat, amiért egyesek igen, szeretném megérteni.

Géza22 2020.11.09. 21:10:58

Köszi, ez az írás nagyon kellett!

Alick 2020.11.09. 21:11:31

@Rorschach: A profit az egy dolog, de az Oscar-díj újabb kritériumaihoz képest még Trump művész úr...

www.youtube.com/watch?v=yosAVMB47-Y

...is a megtestesült normalitásnak tűnik. :)

index.hu/kultur/2020/09/13/oscar-dij_annyira_pc_hogy_ez_is_lehet_a_veszte/

blasiuss 2020.11.09. 21:13:53

@fulopadam: az fel sem merül, hogy nem dacból szavaztak Trumpra? Hogy nem azért, mert túltolták a liberálisok a mantráikat? Hanem esetleg amúgy is más értékrenden vannak? A két motiváció között hatalmas különbség van.

Gazz 2020.11.09. 21:14:34

A fidesz láthatólag keresi a módszert, hogyan lehetne megszólítani, és áttéríteni az ellenzéki módszert. Jelenleg a tesztelt módszer annak (az egyébként hazugságnak) a hangoztatása, hogy
ellenzéki szimpatizáns vagyok, de
Megvetem Trumpot, de
Ha választani kell, akkor még mindig inkább Trump
.
.
stb.
Nem fog bejönni. Nagyon rászálltatok Bidenre, de speciel Biden lényegesen többet jár templomba, mint Trump
Nem foglalkozik az LMBT-vel, ami egy általatok felfújt lufi
Bidenről egy éve még a leghűségesebb fidesz szavazók döntő része sem tudta, kicsoda. Alelnök volt, max a neve lehetett ismerős, a tevékenysége nem hagyott nyomot.
Ellenben választott idolotok, Trump négy éve itt van velünk, s nem múlik el hét, hogy valami kreténséget ne csináljon. Egy olyan ember ráadásul, aki tökéletesen az ellenkezőjét jeleníti meg, mint amiben elvileg hisztek. Nevetséges, hogy egy ilyen ember jutott csak nektek, és még próbáljátok elhitetni, hogy a szar az valójában nutella.
Szóval verhetitek a habot, de az alapállás, amiből kiindultok, az rossz. Nem fog menni, akárhány fidelitasos is lett hirtelen blogíró.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 21:19:25

@Alick: ha jól emlékszem, ekkor még Trump volt az elnök, nem tudok rola, hogy a Disneynél verte volna az asztalt hogy ezt hogy kepzelik, amúgy meg nem eszik annyira forrón, vannsk kiskapuk, és akkor már indulhatnak az oscarert ha úgy tetszik. De mint mondtam, ezzel Trump se tudott és tudna mit kezdeni, úgyhogy ez nem vezet sehova.

birkamenet 2020.11.09. 21:29:37

Na ez a fidelitasos propaganda blog is cenzúráz akárcsak az ikertesója a reaktor.

morph on deer 2020.11.09. 21:31:42

@Gazz:
Érdekes, hogy ma legalább öt hasonló sületlenséget olvastam, hasonló forrásból.
A jelek szerint kijött a direktíva, miszerint a sárgarépaszőke bohóc az igazi amerikai, mert ő legalább az ausztriai robbanó fákat is ismeri, nem úgy, mint a katolikus Biden, aki még azt is tudja, hogy hol van Magyarország, és az Istennek sem akar muffon markolni minden csinosabb nőt...

Erre már tényleg csak annyit lehet mondani, hogy covfefe... Sőt!

birkamenet 2020.11.09. 21:33:30

@Gazz:

Szerencsétlen illiberált trollok nem jönnek rá, hogy trumpli megbukott, az összerőlködött fake propagandájuknak eddig se volt haszna, most meg már végleg semmi. Ezek az idióták a meccs lefújása után vonulnak ki a pályára, hogy bizonyítsák hogy győztek. Idióták

birkamenet 2020.11.09. 21:36:12

@morph on deer:

Az ostoba fidess most zsarolja az indexet, hogy szarják itt is szét a minőséget a hirtelen alapított fidelitasos illiberált propaganda blogok floodolásával.

Sequoyah 2020.11.09. 21:37:28

Trump nem PC ellenes, hanem szimplan csak paraszt, es vegtelenul buta.
Vannak okos emberek akik kimondjak amit gondolnak. Viszont ha ez az oszinteseg butasaggal tarsul, akkor az sehogy sem pozitivum.
O siman csak egy rasszista barom, aki sajat magan kivul senki mast nem tisztel.

Ha majd jon valaki aki aki valos problemakra valos valaszokat ad, es azt esetleg kendozetlenul es oszinten teszi a PC-seget mellozve, az udvozolve lesz. Amikor valaki siman csak egy taho, az nem.
Pl humoristak kozott tobb ilyen is van, pl Ricky Gervais.

morph on deer 2020.11.09. 21:39:30

"Akkor már inkább Trump"

Az nem tűnt fel még véletlenül, hogy ez nem opcionális?

Tudom, hogy viktornak ez rosszul esett, de attól Amerikában még nem indul el visszafelé a naptár, hogy nálunk már 1938 van..!
Megtörtént, és ezen nem fogtok tudni változtatni, akárhogy is fáj.
Addig is részvétem, majd elmúlik, csak ne add fel, stb.

birkamenet 2020.11.09. 21:40:35

@Rideg Sándor:

Három nap alatt te vagy pajti a 46-ik illiberált troll, aki benyomja ezt a központi szöveget, hogy "nem indított háborút". Kurva nagy észlények vagytok ti közpénzből finanszírozott fidelitassos trollok, hogy ilyen jól tudjátok álcázni, hogy nem is vagytok központilag iderendelt bértrollok.

fulopadam 2020.11.09. 21:45:11

@birkamenet: tőlem maradhat akkor a komment, de ugye te is tudod, hogy nem igaz...?

powerage 2020.11.09. 21:47:49

"Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye."

Téves. Kábé december közepéig tart az az ellenőrző folyamat, amíg az eredmények hivatalossá válnak az államokban. Ekkor szavaznak az elektorok és ez a szavazás dönti el a választás eredményét.

Ha igazak a hírek a kiterjedt manipulációról a szavazatoknál, itt még nem lefutott a meccs. Lásd mondjuk a Bush Vs Gore meccset 2000-ben.

Ad Dio 2020.11.09. 21:48:52

Végtelenül elégedett vagyok az eredménnyel. Nekem ugyanis tök mindegy, hogy ki ül az usa trónusán. Egy a fontos: ne legyen mögötte erő. Legyen csak okosan pislogó béna kacsa. Amikor az usa élén erős felhatalmazással ul valaki, hogy hogysem mindig kitor egy kis háboru... párdon valahol békét kell csinálni... valahová el kell vinni a demokráciát.. . valahol meg kell menteni valakit :). Trump is gyenge székben ult, a biden meg még annál is ingatagabban fog. Nagyon helyes. Az oroszok meg a kínaiak katonailag nem aktívak. Ha a vírus okozta azdasági összeomlás nem rendezi másképp, akár békés 4 évünk is lehet :P.

Ad Dio 2020.11.09. 21:50:23

Gloggazda. Légy oly jó...

jjoey 2020.11.09. 21:56:35

jajdejó hogy a zindex a zúj ojigó....ennyi trump és féknyúz rajongó blogot régen láttam, de sebaj, ez a libero, megfértek ti is itten, a többiek meg el.
azért elfilózandó dolog, hogy 10év kulturkamp mellett is miért nem a támogatott média a vezető média....

Posztoló Péter 2020.11.09. 22:07:37

@Pierr Kardán: az "ellenzékről" nem is beszélve...

Posztoló Péter 2020.11.09. 22:08:54

@hannibal_barcas2: az ateista VALLÁS fanatikusai öltek meg több tízmillió embert világszerte a XX. században. Punktum.

CSL 2020.11.09. 22:09:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Trump pszichopata, meg embertelen, de Carter óta az első elnök aki nem indított háborút és a békésebb eszközökkel próbálta rendezni a konfliktusait.

Posztoló Péter 2020.11.09. 22:10:55

@birkamenet: van még valami érved, vagy maradsz a "fideSS" lózungnál és mész vele a p.csába?

Reding Roli 2020.11.09. 22:12:20

Mièrt lenne jó Trump , nekünk magyaroknak? Nagyjából semmièrt..A tőzsdèk száguldanak , mèg a halovány gyenge forint is "megemberelte " magát ès dèlnek fordult ...Jöhet az euroatlanti szövetsèg megerősödèse, a szabadkereskedelem...Csupa jó hír ez Magyarországnak , kivève az agymosott szèljobb populistáknak..
Biden korrekt , közèputas , mèrsèkelt programot hirdetett, amivel jobban jár a többsèg! Trump ignoráns volt, gonosz, buta ès kirekesztő...Megèrdemelte sorsát!

laminalt 2020.11.09. 22:14:11

Örülnék, ha megtisztelnél mindenkit s nem név nélkül irnál. Azt szugerálod amerikai magyar vagy, én ezt nem hiszem. nagyon nem ismered az USA-t, de ez magánvéleményem.

Posztoló Péter 2020.11.09. 22:16:56

@morph on deer: 1920 kellene legyen, nem 1938. Akkor elkövették azt a hibát, hogy nem irtották ki gyökerestől a bolsevizmust. Felelőtlenül mentek bele a konszolidációba és ez 1938-ra megbosszulta magát. 1989-ben is ugyanúgy elszabotálták a valódi rendszerváltást. Akkor minimum egy Franco kellett volna az ország élére, hogy rendet vágjon. Most, 30 év elteltével ugyanazok kavarják a szart, mint 19-ben vagy '45-49 között. És a céljuk is ugyanaz: pusztítani.

LebensraumamOsten 2020.11.09. 22:18:32

Szánalmas ócska illibsi propaganda. Valószínűleg fizettek is érte. Csak egy kis anomália abban logikátlan gondolatmenetben: 2006-ban véletlenül nem éppen ilyen keresztyén-konzervatív, a magántulajdon szentségét és a 10 parancsolatot annyira tiszteletben tartó gátlástalan törvényen kívüli bűnözők gyújtogattak és rombolták porig a budapesti belvárost. A választ már kívülről fújjuk: Pontosan ilyenek és ez a fajta volt. Tulajdonképpen elég vastag bőrű orca kell ahhoz, hogy egy adócsaló, hazáját és honfitársait többszörösen eláruló gennyes köztörvényes bűnözőt pont az ilyen utcai huligánok és azok szimpatizánsai kezdjenek el kismosdatni a bűnből, akik efféle törvénytelen lázításokat szerveztek.

idiesel 2020.11.09. 22:20:11

@fulopadam: szamos dolog van, amit leirtal te is. Az elso elnok, aki beleall es igenis kimondja, hogy a nagyipari indiai betelepitesnek gatat kell szabni. Hogy a mexikoiak konkretan invazioban nyomjak es mindennapos, hogy amerikaban nem tudsz angolul venni egy kenyeret, mert csak neznek rad bamban. A haborug, a hazahozott katonakat emlitettek, az ado sokkentest is sokan ereztek, nincs hideghaboru koreaval, nincs arcoskodas es 50ezer tonna diplomacia. Kozel keleti olajtol valo fuggetlenedes utjara is ralepett, febontott egy rajat egyeszseget, ami hatranyos volt az usara nezve.onmagaban szarul hangzik a who es anparisi klimaegyezmeny, de nehogy mar az usa tobbet vallaljon kinatol... indiatol... sorolhatnank az erdemeit, de tartom azt is, hogy havalakinek nem szimpatikus, mert hulyen viselkedik neha, megertem. Nem politikus. De! Jo lenne atvizsgalni a masik oldalr is, olvasgatni az orosz szalrol a wikileaksen, hogy eppen Clinton asszonytol jott az otlet. Az, hogy a BLM elott Biden azt jelentette ki, hogy “ha nem szavazol ram, nem vagy fekete! Elo adasban. Hatalmas cirkusz lett belole es 3 napra ra meghal Floyd. A gyujtogatasok Californiaban, ahol az emberek a sajat telkukon fegyverrel tartjak fel a gyujtogatokat a zsaruk megerkezeseig. Az, hogy Chicahoban, Seattle-ben nem tudnak mit csinalni a zsaruk, mert a demokrata vezetes megtiltja nekik. (Azt hiszed kamu? Keress ra!) Inkabb Trump? Inkabb Orban huszonotszor, mint ezek a hatalomehes satanfajzatok, mert ha a kicsit is benez az ember a hatterbe, lathatja az osszefuggeseket. Erre jon ra az az orbitalis nagy csalas, amit hal istennek az emberek es a reik nem hagynak. Roviden, erdekes modon az az allam, ami demokrata, az pusztulat, volt szerencsem elni haromban is, soha tobbet.

Posztoló Péter 2020.11.09. 22:23:18

@hannibal_barcas2: nem kell az istentagadó térítésed. Irtották a mohamed szektájába betért szlávokat? A pribéknek már csak ilyen sors jut. 400 évig ők irtották a keresztényeket, 150 évig itthon is, meg lehet nézni mit hagytak a hátuk mögött! Nem ateista vagy te, hanem keresztényellenes. Mint Slomo Morel. Mint a Dáes rablógyilkos "harcosai". Mint a Lenin-fiúk. Boldogabb időkben tompa karót dugtak az ilyenek valagába és hagyták, hogy a varjak zabálják fel a dögjüket.

Jamie72 2020.11.09. 22:24:12

Mindegy ki az elnök. Egy olyan ország, ahol saját hőseik szobrát döntögetik, hanyatlani fog nemsoká. Egy ország, ahol Lincoln, Washington, Lee szobrai nincsenek biztonságban, sőt megvédeni sem akarják ezeket, ott nagy a baj.

kewcheg 2020.11.09. 22:27:31

Trump lehet, hogy tahó, bunkó, alpári és bazári,de még mindig ezerszer becsületesebb és egyenesebb, akik most a háta mögött röhögnek rajta...Csórit kb.2017 januártól zsinórban,folytatólagosan próbálják kicsinálni, az a csoda,hogy egyáltalán volt ideje meg ereje elnöki szerepre.Olyan ellenszélben küzdött, annyira ellene lejtett a pálya, hogy az minden volt csak nem fair. Az 5th avenuen NY-ban a Trump torony előtt - ahová egyébként bárki besétálhatott nézelődni, vásárolni,kávézni, ha hagyta hogy átvizsgálják a táskáját- folyamatosan szidták,gyalázták, hazugozták Trumpot.A Trump tower közelében lévő souvenir boltokban vígan árusították a sz6ró, fingó Trump figurákat a turistáknak.Ezt pl. meg lehetett volna csinálni Obamával??? És ha igen, miért nem???

driver70 2020.11.09. 22:28:09

@Reding Roli: Biden korrekt , közèputas , mèrsèkelt programot hirdetett

Ő maximum demencia elleni gyógyszert fog csak hirdetni
Majd meglátjuk hogy bábjátékosai mit akarnak. Szerintem nem igazán vagy képben Trump-al kapcsolatban

LebensraumamOsten 2020.11.09. 22:30:03

@powerage: Csak a ti beteg korcs pszichopata világotokban nem lefutott ez a dolog. Elmondom én, kik aggódhatnak mostantól. Azok, akik az efféle szennyes blogokat firkálják, akik - botor módon azt hiszik, hogy a névtelenség álarca mögé bújhatnak - és ide járnak fröcskölődni az elvesztett háborújuk miatti tehetetlen dühükben és a G. (Gennyes) Fodor féle illiberalista mocsokpropaganda bérencei, hitvány hazugságképző firkászai. Na ti mindannyian okkal és joggal félhettek a megtorlástól, amely nyilván nem marad el. Már csak azért sem, mert arcátlan hazug propagandátokkal annyi éven át vezettétek félre a becsületes dolgozó embereket, de legfőképpen mert az általatok kialakított torz társadalami kormányzati rendszer - melynek ti vastagon munka nélkül élősködő haszonélvezői vagytok - olyan mértékben okozott már kárt, érdeksérelmeket a nálatok katonailag, gazdaságilag fejlettebb és hozzátok képest gránitszilárd erkölcsű nyugati társadalmaknak, hogy azt már nem hagyhatják és nem is hagyják megtorlatlanul. Ezért bújtok most el fészkeitekben, odvaitokban és onnan habzó szájjal sivalkodtok kifelé, mert elég ostobák vagytok ahhoz, hogy agresszív módon felhívjátok magatokra azok figyelmét, akik bosszút esküdtek ellenetek a temérdek általatok okozott sérelem miatt. Fel sem tudjátok fogni, hogy már nem is 400-500 milliós nagyságrendű ellenségetekről, hanem milliárdos nagyságrendűről van, szó, akiknek ökölbe szorul a keze, ha csak rátok gondolnak. Felfogtátok ti, hogy milyen sors vár rátok?

Reding Roli 2020.11.09. 22:30:41

@driver70: 1000x jobban képben vagyok nálad, több èvet éltem az USA- ban , 3 államban, és napi kb 2-3-4 óra kinti mèdiat olvasok\ hallgatok...

idiesel 2020.11.09. 22:30:57

@Ad Dio: gyenge? Azert lett lecserelve a CIA feje, a FEd elnoke es az FBI feje is inkabb lelepett? Azert lepett ki a who-bol, akik hazudtak es torzitottak, a parizsi egyezmenybol es azert ment neki kinanak, hogy jo lenne mar elfelejteni a demokratak altal letrehozott deal-t, hogy ne fizessenek vamot az arujukra? Azert hozott haza tob tiezer amerikai katonat es szuntettemmeg a nagy demokraciai amokfutast? Azert novelte meg a nato “arat”? A demokratak ralocsoltek, hogy nem tudja a covidot kezelni. Aha, tehat a gyenge elnok leallittatta ev vegeig a bevandorlast, tiltotta ki kinabol a beutazast es majd az EU-bol is? Valoban, mindez gyenge elnokre vall. Jah a stimulust nem iz emlitettem, ami sok embert mentett meg. Nem baj a tajekozatlansag, de minek reklamozni? Mert ha valaki azt mondja, hogy a kulpolitikaja szar, akkor egyet is ertek. O erdekember, es az usa-t tartja szem elott. Fog szarozni Orbannal? Semmibe se veszi. Mit erdekli ot, mas a prioritas. Termeszetesen - es ez altalanos, nem neked irom - Mateszalkarol lehet mocskolodni, mert a media azt nyomja, hogy Trump a bohoc, de tessenek mar kijonni amerikaba, korbenezni, hogy hanyan eltetik!! Ami nem a media hatasara van, mert nagyon lejt a palya, ezt a hulye is latja. Hasonlitsunk mar ossze egy kampanyrendezvenyt Biden es Trump kozott! A kekenek mint egy piaci vasaras, Trump eseteben, mint egy telthazas koncert. Menjunk mar egy Chicagoba, vasarolgassunk mar egyet sotetedes utan... Esetleg seattle-ben. Vagy nezzuk meg Venice beachet, ami tomve van hajlektalannal, es mi a kozot? Mind demokrata allam. Ertem en, hogy Kistarcsarol kurvamindegy, de tajekozodni is kellene picit.... Meg lehet nezni, hogyan akarjak elcsalni a levelszavazatokkal a valasztast, gusztustalanul, ugy hogy hilyenek neztek cirka 100 millio embert. Es ez legyen az elnok? LOL!!! Ezek is valaszok lehetnek Adam, mert ezek is ott vannak az “inkabb Trump” kijelentes mogott.

idiesel 2020.11.09. 22:34:50

@Reding Roli: eltel te a francot. Ha eltel volna, akkor lathatnad, hogy mekkora a tamogatottsaga az el oknek es hogy a demokrata allamok milyen helyzetbe hozzak az ott lakokat. Mielott nekemjossz, hogy bezzeg en beszelek hulyeseget, evek ota itt elek, tobb kek allamban eltem es oriasit romlott a szinvonal a 10-15 eves ezelotti helyzethez kepest. Sot kb. 5 eves tavkatban is lathatjuk, hogy mi a gond. A 3-4 oras hirolvasast pedig ne a cnn-re es tarsaira “koltsd”, hanem nezz korbe es nezd meg mi folyik a szinfalak mogott. Egyetertek az elottem szoloval, gozod sincs, hogy Trump mit ert el az allamokban, es miert imadjak annyian. Es miert orbitalis nagy kamu ez az eredmeny!!!!!

kewcheg 2020.11.09. 22:37:28

Obama miért is kapott Nobelt???...Aha, értem...
Trump miért is nemhogy nem kap Nobelt, de büntetőeljárást fognak indítani vele szemben???...Ja, hát persze, minden világos.Az egyik színes, a másik fehér.Vegytiszta rasszizmus.

Reding Roli 2020.11.09. 22:37:31

@driver70: Trumpot már 2004 előttről ismertem , akkor még az Apprentice sem volt, de volt egy csomó vesztesèges vállalkozása , amelyek majdnem csődbe mentek, már akkor is hazudott össze- vissza , és az elmúlt èvtizekben vagy 25 nő vádolta molesztálással...Egy erkölcstelen szarzsák!

idiesel 2020.11.09. 22:39:28

@Reding Roli: korrekt, kozeputas. Aha. Haver az az oreg csak egy bab, aki azt sem tudja hanyadikan van elseje. Annyi hazugsagon ertek, mint elotte kb. Senkit! De nyilvan ezt nem olvasod a mediaban. Pedig a debate-en is lyukra futott az idiota: come on, put it on your website. Ki is lett rakva nem egy helyre, amin ismet hazugsagon mertek. A legkorruptabb aljas szemetlada ever, talan csak Hillary tudja felulmulni. Jah es meg valami. Biden tobb szavazatot szerzett, mint Obama???? :DDDDD Legalisan ez soha nem tortent volna meg.

Reding Roli 2020.11.09. 22:41:15

@idiesel: es oriasit romlott a szinvonal a 10-15 eves ezelotti helyzethez kepest"
Konrètan mely államokról van szó? Azt is tisztazzuk, hogy ennek mennyiben van köze a demokrata vezetèshez ,vagy mennyiben egyèb más világgazdasági folyamatokhoz, pl a Trump által vívott kereskedelmi háborúhoz ?

idiesel 2020.11.09. 22:41:42

@kewcheg: obama? talan azert, hogy utolso eveben 26 ezer bombat dobott le a vilagon :DDD makes sense :D

driver70 2020.11.09. 22:43:22

@Reding Roli: molesztálással kapcsolatos vádaskodás lassan nemzeti sport Amerikában

Reding Roli 2020.11.09. 22:44:37

@idiesel: Biden tobb szavazatot szerzett, mint Obama???? :DDDDD Legalisan ez soha nem tortent volna meg."

Elmèsz a picsaba trumpista idióta ! Eddig semmit sem tudtatok belizonyítani ! választási bizottságok elnökei sorra utasítják vissza a hazug narratíváitokat, Bush és Mitt Romney is Bident ismerte el elnöknek ! Trump mehet a picsaba!

John Nethem 2020.11.09. 22:44:56

@Rideg Sándor:

Nos, van az a négy kép egymás alatt, aminek a föliratai a következők:

A Nehéz idők erős embereket szülnek

Az erős emberek virágkort teremtenek

A virágkor gyenge embereket szül

A gyenge emberek Nehéz Időket teremtenek

Ad Dio 2020.11.09. 22:47:50

@idiesel: Egy nagy hangu törpe volt. Semmi több. Szerencsére! Még sok ilyen amerikai elnököt szeretnék látni...

Reding Roli 2020.11.09. 22:48:50

hvg.hu/vilag/20201109_George_W_Bush_Biden_valasztas

Bush szerint Biden jó ember, aki egyesíti az országot ..

cattaneo 2020.11.09. 22:50:56

Nekem sikerült eltölteni pár hónapot egy Trump-párti állam leépült valaha ipari övezetében. (Ezek már évtizedekkel ezelőtt leépült gyárak, telepek, ahol elhitték Trumpnak, az ipart vissza lehet hozni Kínából, újra indítható és akkor mindenki qva jól fog élni.) A klasszik Trump szavazó egyik prototípusa emelt függesztésű pick-uppal jár, a felzászlózva (Trump felirat vagy Make America Great Again), még műbulldogja az előkertben is Stars 'n Stripe-os öltönybe öltöztetve, kövér, hangos. A másik a kákabelű, szétesett arcú trailer parkos, aki az agyát már elitta és a Walmartban 3 hitelkártyával fizet ki 36 dollárt. Na meg a kissé fura, autistának tűnő, leszerelt katonák... Sok üzletben kapnak kedvezményt, ha bemutatják az igazolványukat - innen felismerni őket. Kultúra, koncertek csak népesebb városokban, persze itt se kell elvont magasságokra gondolni - templomba viszont lehet járni, abból volt felekezet szerinti, minden második sarkon. Napi szinten láttam útszéli igazoltatást, heti szinten több egymásba hajtást egy túl forgalmasnak nem mondható autóúton, mert tájékozódni, vezetni nem tudnak. A z órányira lévő 600ezres városban hetente többször razzia, K9 látványa szétszedett kocsi körül se ritka, főképp drog vagy fegyver miatt, utcai lövöldözés és akit lelőttek, többnyire fekete volt. Amíg ott voltam, megéltem egyetemi lövöldözést is, fehér fehéret lőtt, 2 áldozat es csak azért ennyi, mert az egyik áldozat az élete árán visszatartotta a lövöldözőt. Lényeges viszont, hogy bárki, akivel valamilyen lényegi kommunikáció kialakult (menedzsmentben kolléga, lakóparki szomszédok, hétvégi kirándulások alkalmi beszélgetései idegenekkel), nem Trump-párti volt (aka bő nyállal szidta és elmondta párszor, hogy reméli bukni fog). Mégis itt ők maradtak a kisebbség - nem sokkal lemaradva ugyan - és ez változást mutat, de ha ezen az államon múlt volba, Trump elnök marad.

John Nethem 2020.11.09. 22:55:04

@Reding Roli:

Visszautasítani egy dolog.
De azok a választási bizottsági elnökök OTT voltak minden egyes szavazatszámlálásnál ???
Na ugye hogy nem !!
És egyértelműen látszik, hogyan zajlik a szavazatszámlálás !!
Hát nem úgy, ahogy nálunk, hogy körbeülik az asztalt a mindenféle pártok képviselői, aztán kupacolnak.
És hát nyilván azért lehetett az, hogy ezrével szavaztak a holtak, és sokuk több volt már mint 120 éves !

És mit ad isten, reggel 6-kor olyan hirtelen kikerekedett BIDENre 100 ezer szavazat és csak neki 100,0000000 %-ban, hogy Trumpra meg egy se, hogy csak ámul és bámul még Észak-Korea is, hogy ezt el kéne tanulni !!!! Így aztán persze egy szempillantás alatt Biden veszi át a vezetést....
Folytassam ?

John Nethem 2020.11.09. 23:02:14

@cattaneo:

A globalistáknak már nem USA a nyerő. USA csak egy a fejőstehenek közül, no meg persze jó azért az élet ott, mert azért az infrastruktúra bejáratott.
Így a globalistáknak csak egy a lényeges: az USA hadserege, amire támaszkodhatnak.
Mint ahogy támaszkodtak a Közel-Kelet olajkútjainak a katonai háttérbiztosításánál.
Haszon a globalistáknál, a védelem az amerikai hadsereg által, amerikai KÖZPÉNZEN.

Reding Roli 2020.11.09. 23:06:02

@John Nethem: És egyértelműen látszik, hogyan zajlik a szavazatszámlálás !!"

Teljsen transzparens módon , minden be van kamerazva és egyszerre több tucat ember ha nem 100 ember együtt egy nagy teremben , a számálók , ès a jogászok is vannak folymatosan...Pl a Philadelpiaból többször adott a NBC-, CNN èlő közvetítést.
Csak a hülye hiszi el ,hogy lehet csalni ...
Ez nem az az ország ..Mindennek megvan a maga rendje ...
Volt olyan szavazat, ami késve érkezett , ami egyènkènt külön van válaszaszta, ès hozzáteszem anèlkül is többsége van Bidennek ...
Trumpnak nulla az esélye hogy rendszerszintű szabálytalanságok találjon , vagy tömeges csalást ...Ez nonszesz...
Hozzá lehetne tenni, hogy mèg Hillary is 3 millióval több szavazatot kapott , mint Trump...Sőt, ha csak a puszta számokat nézzük az elmúlt 30 èven egyszer volt csak republikánus szavazati többsèg - több a demokrata szavazó...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 23:06:43

@cattaneo: meg lehet nézni, hogy Trump hol nyert, Florida, Texas, Kansas, ilyenek...

HussarX 2020.11.09. 23:09:57

Én 21 éve eljöttem onnan, mert úgy érzékeltem rossz felé haladnak a dolgok, leginkább a gondolatdiktatúra elszabadulása zavart ott is, mint ahogy 34 éve itthon is a szabad gondolkodás tiltása miatt léptem le.

Néha azért hiányzik az ottani légkör, mert a divatos magyar felfogással ellentétben nem tartom az LA-környéki népséget butábbnak az átlag európainál, horribile dictu, szerintem sok tekintetben még élesebb is az eszük, mindenképpen gyakorlatiasabbak és főleg önállóbbak, kevésbé önsorsrontók. A leginkább a problémák és kihívások bátor és önálló megoldására való hajlam, az innen nézve hihetetlen individualizmus ellenére mégis kollektív csapatmunkára törekvés az, ami miatt talán még nem reszeltek az USA-nak. Meleg szívvel gondolok rájuk még ma is, még úgy is, hogy jobban szeretem hallgatni a Bródy-féle "Hungarian blues" panaszkodva vonyító hegedű hangját, mint a harsányan marsoló trombitákét, de tudom, ha elegem van a panaszáradatból, csak egy fejhallgató és egy monitor távolságra van az örök álom, ami csak is amerikai álom lehet. Ha mást nem, ezt biztosan adta nekünk Amerika, egy szép álmot az égbetörő hegyek, a végtelen folyók és határtalan puszták világán úrrá lenni képes kisemberről, akik mi vagyunk még akkor is, ha történetesen diktátornak, uralkodónak, cipésznek vagy bármi másnak születtünk is.

Trump azt ígérte marad az a régi álom, Biden talán egy újabbat szeretne adni nekünk, de kérdem én, mennyire hihető ez a megújulási hajlam egy öreg bácsitól? Igen, Trump tényleg nem tűnik valami műveltnek, főleg nem az európai elvárásokhoz képest és még amerikainak is túl nyers, de ahogy a blog is célozgat rá, kellett a világnak ez a pofon, hiszen pont Ő szembesített bennünket kedves álmaink avultságával éppúgy, mint azok végleges kiradírozásának veszélyével. Amikor egy G. Washington vagy egy Abe Lincoln is megkérdőjeleződik, amikor porba hullhat szobor fejük, akkor az egész amerikai álom is megkérdőjeleződik és a mostani lakosok "akár" még az őslakosaikat is követhetik az eljelentéktelenedés útján.

A kérdés csak az, hogy akkor ki fogja húzni az emberiség szekerét? Sleepy Joe talán pont annak a beismerése, hogy ők már belefáradtak, és most már húzza más. Talán. Én azért még nem temetném a nyugati álmot, a Csendes-óceán naplementéjében kirajzolódó cowboy illúziója még erősebben vonzza idegpályáim felfoghatatlan káoszába rendezett énem, mint a távol-keleti pengetős hangszerek halk aláfestésére egy lábon egyensúlyozó kung fu katona csábítása. Főleg, ha a lemenő napot mélán bámuló huszár, akarom mondani cowboy imázsa alatt Morricone orkesztrájából hallom, ahogy a rívó vonósok párbajoznak a harsány rezesekkel, mert az amerikai álom valójában a mi álmunk, az európai őseink hozták létre, hogy legyen egy világ, ahol szabad álmodni.

Trump azt harsogta, igen, minden úgy lesz, mint régen, de tudjuk, az időt megállítani nem lehet, erre még Donald egója sem képes, bármilyen nagy is legyen az. A kérdés csak az, hogy mindenki Jhonny-ja képes lesz-e a régi álmok modernizálására, vagy jobb, ha megbarátkozunk a kung fu harcossal, és legalább mi magyarok ki akarjuk-e kaparni a forró hamuból Előd őseink keleti lepénykenyerét, és persze hogy mennyire leszünk csalódottak, ha ott is csak alufóliába csomagolt újvilági krumplit találunk majd ...

Nem, nem szívtam vagy ittam semmit, ami mesterségesen kiterjeszteni agyi idegpályáim határait :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2020.11.09. 23:13:55

@hannibal_barcas4: neked egyik agysejted kerekesszékes, és a másik tolja, ugye?

Reding Roli 2020.11.09. 23:21:31

@John Nethem: És mit ad isten, reggel 6-kor olyan hirtelen kikerekedett BIDENre 100 ezer szavazat és csak neki 100,0000000 %-ban, hogy Trumpra meg egy se, hogy csak ámul és bámul"

Trump azt mondta a szavazóinak, hogy ne szavazzanak levèlben, a demokraták viszont- a covid miatt is - jóval többen szavaztak levèlben...Egyèbkent az összes közvèlemènykutató Biden győzelmet mèrt , ès az elmúlt 30 èv is- egy kivèteltől eltekinte- mindig több demokrata szavazót eredmènyezett USA- szinten...
Biden elvitte a fiatalokat , a diplomásokat, a latinok kb 66% -át , velük nyert Arizonában , az afroamerikaiak szavazatának kb 85% -90% át ..
A demografiai változások megszabják az USA útját , annak politikai irányát , ezért nyert Biden abszolút többsèggel , 4,6 millió szavazattal többel, mint Trump
Trump meg elvitte a fehér , idősebb , rozsdaövezet+ Deep south kevèsbè jómódú lakosságának szavazatát ...Ők is sokan voltak, de nem elegen ...

fulopadam 2020.11.09. 23:32:34

@hannibal_barcas4: Téged ez boldoggá tesz? Sajnállak.

morph on deer 2020.11.10. 00:03:07

@John Nethem:
“ Így aztán persze egy szempillantás alatt Biden veszi át a vezetést....
Folytassam ?”

Szerintem teljesen feleslegesen koptatod a klaviatúrát.
Mégpedig azért, mert sem te, sem mi, sem ti, sem én nem döntjük el, hogy mi volt/van/lesz!

Lehet bizonyítani olyan legális módon, ami megáll a bíróságon, és a döntés után tapsolni napestig, - hiszen, ahogy mondod, a napnál is világosabb, hogy Trump győzött.

Csak a helyzet az, hogy nem százezer szavazattal kapott többet Biden, hanem bő 4 millióval, és ha netán vesztene 20 elektort, még akkor is megvan neki a 270!

Any more questions? :)

fulopadam 2020.11.10. 00:22:59

@hannibal_barcas5: Figyelj, neked 15 perc új fiókot csinálni meg írogatni, nekem 2 másodperc törölni. Nem nekem rossz. Jó éjszakát.

chrisred 2020.11.10. 05:25:09

Hitler is megmutatta a PC-be belefáradt németeknek, hogy létezik egy világ, ahol ki lehet mondani, hogy ők felsőbbrendűek.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2020.11.10. 07:48:11

@CSL:
és pontosan hány konfliktust is "oldott meg"? és hányat kreált ott ahol pont nem kellett volna? :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2020.11.10. 07:51:16

@Jamie72:
akkor nekünk annyi. itt az utóbbi pár évben Károlyi hazaáruló, Nagy Imre büdös komcsi, Ady szifiliszes féltehetség, a Nyugat meg kis zsidó lapocska lett. de bizony nem is jósolok nagy jövőt egy ilyen országnak...

CSL 2020.11.10. 10:34:13

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nézd egyetlen háborús konfliktust sem okozott, emellett az elődei által szétkúrt közelkeleten is rend lett! Rendezte

CSL 2020.11.10. 10:40:00

@CSL: a viszonyt Észak-Koreával, kínát visszább szorította, nem élezte a viszonyt itt a szomszédos ukrajnában! Obama, már békenobeldíjat kapott amikor elnök sem lett aztán indított 5 háborút, szétbarmolta líbiát és egy rahedli menekültet szabadított európára majd kijelentette, hogy a közelkelet túlértékelt és magára hagyta a szövetségeseit, na most ennek az obamának az alelnöke lesz az elnök egy demens öreg aki a saját nevére nem emlékszik aki majd a fegyvergyártók meg a giga cégek bábja lesz! Tök jó!

chrisred 2020.11.10. 10:47:37

@CSL: Obama egy háborút sem indított, viszont befejezte a republikánusok által a terror ellen indított háborút.

CSL 2020.11.10. 10:56:03

@chrisred:
Líbia, Szíria, Egyiptom, Ukrajna.. mindhez köze volt a CIA -nak! Irakban a kivonulással felfegyverezte az Isist, majd szétbombázta Líbiát, ahol a szélsőségesek jutottak hatalmora, utána, Szíriában is elkezdett bombázni, illetve terrorszervezeteket támogatott az állam hatalom ellen pl an Núszra front!

chrisred 2020.11.10. 11:06:39

@CSL: Ukrajnában az oroszok robbantották ki a polgárháborút, az al-Nusrat a törökök támogatták. Líbiában meg bőven zajlott a polgárháború, amikor az ENSZ és a nemzetközi koalíció közbelépett. Szíriában Trump bombázott.

CSL 2020.11.10. 12:02:30

@chrisred:
Az oroszok sem szentek, ők ukrajnát saját befolyási övezetként kezelik, már csak a hadiiparuk jelentős része miatt is. Az amerikaiak(obamáék) krímre akartak légibázist ezt nyílván nem engedhették.
index.hu/kulfold/2015/09/26/amerikai_hadi_felszereleshez_jutott_az_an-nuszra_front/amp
De akkoriban erről több cikk is szólt, meghát az arabok is usa támogatással tevékenykedtek a térségben és a törökök is akim konkrétan az isist támogatták a kurdok ellen és ne csináljunk már úgy mintha hülyék lennénk, amikor az usa merkel telefonjába belelát akkor nem tudják kiket támogatnak a törökök? Ez tényleg igaz?líbiában Nato csapatok voltak amerikai vezetéssel és a polgárháborút vagyhát az egész arab tavaszt a cia szervezte..

chrisred 2020.11.10. 12:27:36

@CSL: Alapvetően nem arról volt szó, hogy ki álmodott mindenféle légibázisokról, hanem hogy ki robbantott ki háborút. Az oroszok nyilván az 56-os forradalom győzelmét sem engedhették, azért küldtek ide tankokat. Persze a moszkoviták még mindig azt mondják, hogy azt is a CIA szervezte.

A belinkelt cikkből nekem az derül ki, hogy az an-Núszra az amcsik által kiképzett felkelőket irtotta. Igen, Erdogan a szunnita szélsőséges erőket támogatta, nem kellett semmilyen telefont lehallgatni, hogy ez ismert legyen. Azóta a Hagia Sophiából is mecsetet csinált.

DualCitizen 2020.11.10. 12:58:23

@idiesel: Akkor nezd vegig, hogy Trump milyen pusztitast vinne vegig Europaban! Kezdve a Brexit tamogatasan at egeszen a kivetett vamokig. Nem is ertem egy europai hogyan tamogathat egy elnokot az USA elere akinak nem titkolt celja szetverni az EU-t. Csak azert, hogy a meggyengult orszagokra ra tudja kenyszeriteni onos akaratat.
Biden jo baratja lesz az EU-nak. Ha Biden masra nem is lesz jo de arra igen, hogy miutan a vilag latja majd, hogy az Angolok nem ernek el sikert csak bukast a Brexittel nem lesz meg egy orszag aki elhagyna az EU-t!
A kerdesre a Brex$hit-el kapcsolatban Biden csak ennyit mondott: "I'm Irish" az uzenet meg volt Boris mar ossze is szarta magat!
Trumpet Dump-al Boris elindulna a full hard brexit utjan!!
süti beállítások módosítása